Een tuin ontwerpen verloopt zo

Eerst een goed gesprek en een diepte-interview

Voor we uw nieuwe tuin ontwerpen komen we altijd eerst even bij u langs voor een uitgebreide persoonlijke kennismaking. Daar maken we behoorlijk wat tijd voor vrij. Eerst luisteren we met onverdeelde aandacht naar uw verhaal, uw wensen en verwachtingen.

Vervolgens gaan we u verschillende gerichte vragen stellen:

  • Vindt u tuinieren ontspannend of gaat uw voorkeur uit naar een onderhoudsarme tuin?
  • Hoe leeft u in uw tuin? Houdt u ervan om tot ’s avonds laat op het terras te genieten? Komen er wel eens spelende (klein)kinderen op bezoek? Zijn er huisdieren en hebben die ook speciale wensen?
  • Nood aan extra opbergruimte, meer privacy of beschutting? Welke constructies en structuren (tuinhuis, poolhouse, tuinafsluitingen, …) staan er op uw verlanglijstje?
  • Wat zijn uw verdere toekomstplannen met de tuin? Droomt u op termijn bijvoorbeeld nog van een zwemvijver?
  • Graag een rustgevende waterpartij zoals een siervijver, zwemvijver, fontein of borrelstenen in uw tuin of liever niet?
  • Welk budget heeft u in gedachten en wil u dat in 1 keer of gefaseerd spenderen?

Pas daarna laten we u enkele plannen en foto’s zien van eerdere realisaties. Op deze manier krijgen we een duidelijk beeld van hoe uw ideale tuin eruitziet en waarmee rekening moet gehouden worden tijdens de concept- en ontwerpfase zonder uw antwoorden onbedoeld te beïnvloeden.

Dit kennismakend gesprek laten we bij u thuis doorgaan. Zo kunnen we meteen een blik werpen op de huidige staat van de tuin, de omliggende ruimtes en uw interieur, want ook daaruit kunnen we heel wat interessante informatie over uw stijlvoorkeuren afleiden.

Een tuin ontwerpen? Dat is teamwork!
Wij doen het teken- en rekenwerk, maar hebben van u heel wat informatie en feedback nodig.

Een eerste kostenraming

Het kennismakend gesprek is in de ruime regio Antwerpen helemaal gratis en volstrekt vrijblijvend. Het is pas na dit onderhoud dat we een richtprijs voor het tuinontwerp (het plan) en voor de eventuele realisatie ervan (tuinaanleg) gaan becijferen. Ligt deze richtprijs binnen uw verwachtingen? Dan kunnen we aan de slag!

Naar de tekentafel!

Op basis van de kadaster plannen (of een opmeting na afspraak als u deze plannen niet in uw bezit heeft), werken we een voorlopig ontwerp uit. Dat doen we niet met hoogtechnologische computerprogramma’s, maar volledig met de hand. Wij tekenen en kleuren namelijk met gevoel! Het resultaat is geen flashy 3D-schets, maar een handmatig ingekleurd plan dat een duidelijk beeld geeft en het juiste “gevoel” uitstraalt.

We zijn nieuwsgierig naar uw reacties

Tijdens een 2e gesprek overlopen we de tuin ontwerpen in detail met u zodat we kunnen aanpassen waar nodig. Het is trouwens pas in deze fase dat we een voorschotbetaling zullen vragen. We blijven daarna langskomen voor dergelijke evaluatiebesprekingen tot u helemaal tevreden bent met het resultaat. Er staat geen limiet op deze verplaatsingen en afspraken, die in onze forfaitaire tarieven inbegrepen zijn.

De puntjes op de i in een gedetailleerde tuinaanleg offerte

Eens de tuinontwerpen helemaal op punt staan, gaan we de details verder invullen. We overlopen de materiaal- en plantkeuzes met u en bezorgen u een vervolgens een gedetailleerde offerte voor de praktische realisatie van het ontwerp. Daarin vermelden we ook verschillende alternatieve opties. U kan vervolgens zelf bepalen welke opties u verkiest en of u ook de eigenlijke tuinaanleg aan ons toevertrouwt.

Mogen wij binnenkort ook uw tuin ontwerpen?

Laten we vooral even starten met een vrijblijvende kennismaking. Een eerste plaatsbezoek kost u in regio Antwerpen helemaal niets en zo kan u meteen nagaan of het klikt en beslissen of onze tuinarchitectuur is wat u zoekt. Stuurt u ons alvast enkele data door waarop zo’n kennismakend gesprek ingepland kan worden?